18 de juny 2016

Weston's peppers

   Entre els anys '40 i '70 del segle vint, hi va haver generacions de fotògrafs obsessionats pel potencial de les imatges com a replicació de la realitat física. Tal va ser la fixació en aquest repte que molts van albirar la possibilitat de millorar la realitat física, amb la voluntat no declarada d'establir una fita diferencial i indubtable envers les arts pictòriques. 

   L'any 1930, Edward Weston (1886-1958) el va dedicar -entre altres coses- a fotografiar pebrots fins arribar al celebrat pepper number 30, referent imprescindible a totes les històries de la fotografia. Aparentment "nyonya" i inoperant a nivell significatiu, la fotografia de Weston s'ha esdevingut -passat el temps- en objet d'art classificat i apte pel tràfec cultural. En aquest sentit, el seu nivell d'incorporació a l'imaginari col·lectiu és innegable .

   Feia temps que em voltava pel cap la idea de re-visitar els pebrots westonians i construir la meva pròpia versió. Òbviament Els meus pebrots -que aquí us presento- us poden semblar més o menys reeixits: com diu la dita, per a gustos hi ha colors. El (meu) procés d'imaginar uns altres pebrots confirma -amb la més gran de les modèsties- com tota creació és producte de la seva època, construït amb la voluntat d'explicar-la i tanmateix transcendir-la. 

  
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada