16 de set. 2013

"Ranitas" de Centreamèrica

Aquestes fotografies han estat fetes en dos viatges: un a Costa Rica i l'altre a Panamà, als anys 2011 i 2013 respectivament. Cap de les granotes que veureu a continuació excedeix els cinc centímetres de llargada. Totes elles són arborícoles i habiten en les zones més humides i ombrívoles dels boscos plujosos. Podeu imaginar, doncs, que no és fàcil ni trobar-les ni fotografiar-les sense l'ajut de nadius o biòlegs i/o naturistes coneixedors de l'hàbitat. Hi ha, però, una solució que és pagar l'entrada a un dels "ranarios" existents, enganxar l'objectiu al vidre del terrari i tenir moooolta paciència. Us puc dir que, de les que veieu ací a sota, hi ha dues fotografiades al seu hàbitat i tres "amb trampa" (captives en terrari) però no seré jo qui us digui quina és quina.2 comentaris:

  1. Manel... adopto com a "ranita" preferida la segona... i la veritat és que no m'importa si és de l'habitat "natural" o "artificial".... la seva mirada m'ha captivat.... gràcies una vegada més per compartir la teva mirada del món amb nosaltres... és un privilegi.

    ResponElimina
  2. "Gastrotheca cornuta", més coneguda per "rana de hoja". De mida mitjaneta (8-9 cms.), fotografiada al terrari del zoològic del "Valle de Antón" a Panamà. Sempre gràcies a tu, Jesús.

    ResponElimina